Τσεμένι

ΤΣΕΜΕΝΙΤο τσιμένι είναι ένα από τα τέσσερα συστατικά με τα οποία φτιάχνουν το περίβλημα του παστουρμά (λάδι, πιπέρι, πάπρικα) και αυτό που δίνει στον παστουρμά το χαρακτηριστικό του άρωμα. Κύριο λειτουργικό χαρακτηριστικό είναι η συντήρηση του κρέατος και συνάμα προφυλάσσει τον καταναλωτή από ενδεχόμενη δηλητηρίαση.
Επίσης καρυκεύει σαλάτες λαχανικών αιθιοπικά και αιγυπτιακά πιάτα. Συμμετέχει σε διάφορα μίγματα μπαχαρικών, ιδίως στα κάρυ. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή τουρσιών. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται στα βραστά και στα μπιφτέκια.

 

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΠΑΤΡΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ