ΠΑΠΡΙΚΑ2

Πάπρικα

Η πάπρικα εμφανίζει υψηλή περιεκτικότητα σε σαλικυλικά, τα οποία είναι το φυσικό συστατικό της ασπιρίνης.  

H πάπρικα είναι ένα κόκκινο μπαχαρικό το οποίο βγαίνει από ορισμένες ποικιλίες πιπεριάς. Οι καρποί της πιπεριάς αυτής, ξεραίνονται στον ήλιο και γίνονται σκόνη για να παραχθεί η πάπρικα. Το μπαχαρικό αυτό περιέχει βιταμίνη C περισσότερη από τα εσπεριδοειδή και εμφανίζει υψηλή ποσότητα σε σαλικυλικά (το φυσικό συστατικό της ασπριίνης)

Η πάπρικα χρησιμοποιείται ευρέως σε κουζίνες του Μεξικού της Ισπανίας της Ινδίας. Οι Ουγγαρέζοι το έχουν για το εθνικό τους μπαχαρικό. Η πάπρικα δίνει ένα ξεχωριστό και ενδιαφέρον χρώμα και γεύση στο φαγητό. Ταιριάζει σε κρεατικά, ζυμαρικά, σάλτσες, λουκάκινα. Η καπνιστή, ταιριάζει σε τηγανιτές πατάτες, ομελέτες, σαλιγκάρια.

Ολιστική ιατρική

  • Τονωτική
  • Αντισηπτική
  • Διευκολύνει το κυκλοφορικό
  • Θερμαντική

Αντιβακτηριακή

 

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ