ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ1ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ 2Γαρύφαλλο

 Στο μεσσαίωνα έριχαν λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στις πληγές για να αποφύγουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Συνήθως το συναντάμε σε ανατολίτικα φαγητά και γλυκά. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό και καυτερό, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, ενώ είναι προτιμότερο να αφαιρείται από το φαγητό πριν σερβιριστεί ή να χρησιμοποιείται σε σκόνη.

Όταν είναι άγουρα τα γαρύφαλα έχουν ροζ χρώμα και όταν ξεραθούν γίνονται καφέ.

Μπαίνει σε πίτες, τάρτες, γλυκά, σιρόπια, στα καπνιστά και στο ζαμπόν, αλλά και στα μαγειρευτά, όπως στο χοιρινό, στις σάλτσες με ντομάτα, ακόμα και στις σούπες. Χρησιμοποιείται επίσης για να αρωματίσει το ρύζι και το τσάι.           ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ 

Τι λέει η παράδοση

Ήρθε στην Ευρώπη από την Ασία, τον 4ο αιώνα μ.Χ. Μια γλάστρα με γαρύφαλλα κοντά στο σπίτι, πιστεύεται ότι διώχνει τις ασθένειες. Στο μεσσαίωνα έριχαν λίγοο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στις πληγές για να αποφύγουν τον κίνδυνο μόλυνσης

Ολιστική ιατρικήΓΑΡΥΦΑΛΛΟ 3

  • Τονώνει την ερωτική διάθεση και διεγείρει την πνευματική λειτουργία.
  • Ανακουφίζει από τον τυμπανισμό και την δυσπεψία
  • Έχει ήπια αντισηπτική δράση.
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων και μυκητιάσεων (πόδι του αθλητή)
  • χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής, του έρπητα και στο κριθαράκι.
  • Έχει ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά.
  • Σκοτώνει τα παράσιτα
  • Αναγηλτικό
  • Αντιεμετικό
  • Αντισηπτικό
  • Αντιβακτηριακό

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για:

  • Να ανακουφιστείτε απότον πονόδοντο
  • Να ανακουφιστείτε από τους τυμπανισμούς

Να προστατέψετε τα ρούχα σας από τον σκόρο

  • Να ανακουφιστείτε από τον βήχα
  • Nα απαλλαγείτε από τα κουνούπια

 

 

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ