ΓΛΥΚΟΡΙΖΑΓλυκόριζα

Η Γλυκόριζα είναι αποτελεσματική κατά της τερηδόνας και των περιοδοντικών νόσων. Περιέχει αντιβακτηριάκά συστατικά που εξουδετερώνουν βακτήρια που ευνοούν ην τερηδόνα.

Το όνομα της γλυκόριζας είναι ελληνικό και σημαίνει φυσικά γλυκιά ρίζα λόγω της γλυκιάς γεύσης της. Χρησιμοποιείται για να γλυκάνουμε τα ροφήματά μας.

Στην Ιταλία η χωρίς την προσθήκη ζάχαρης γλυκόριζα καταναλώνεται με τη μορφή μικρών τεμαχίων μαύρου χρώματος τα οποία είναι φτιαγμένα από 100% αγνό εκχύλισμα γλυκόριζας . η γεύση τους είναι πικρή και έντονη. Στην κινέζικη κουζίνα η γλυκόριζα χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για εύγεστα φαγητά. Συχνά προστίθεται για να δώσει γεύση σε ζωμούς και φαγητά τα οποία σιγοβράζουν σε σάλτσα σόγιας. Η γλυκόριζα είναι επίσης πολύ δημοφιλής στην Συρία όπου πωλείται ως ποτό.

 

Τι λέει η παράδοση

Η γλυκόριζα είναι βότανο γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην κινέζικη ιατρική το χρησιμοποιούν εδώ και 3.000 χρόνια. Ο Θεόφραστος αναφέρει την γλυκόριζα τον 3ο αιώνα πΧ για το άσθμα. Ο Ναπολέων λέγεται ότι μασούσε ξυλάκια γλυκόριζας. Ρίζες της είχαν βρεθεί στον τάφο του Τουταγχαμών. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι και Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη γλυκόριζα για φαρμακευτικούς λόγους όπως σε σιρόπια για το βήχα ή ενάντια στα στομαχικά έλκη.

 ΓΛΥΚΟ2

Ολιστική δράση:

  • Αποχρεπτική
  • Μαλακτική
  • Αντιφλεγμονώδες
  • Αντισπασμωδική
  • Ήπιο υπακτική
  • Εμετική
  • Χαλαρωτική, βοηθά σε προβλήματα στρες
  • Κατά του διαβήτη
  • Κατά της χοληστερίνης
  • Διουρητική

 

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για:

  • Να αντιμετωπίσετε προβλήματα της σπλήνας
  • Να ανακουφιστείτε από πεπτικό έλκος και γαστρίτιδες
  • Να ανακουφίσετε κολικούς
  • Να σταματήσετε την καταρροή
  • Να ανακουφίσετε τον πονεμένο λαιμό
  • Να σταματήσετ τον βήχα
  • Να αντιμετωπίσετε την πνευμονία
  • Να ανακουφιστείτε από αρθρίτιδα

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:Δεν πρέπει να καταναλώνεται από υπερτασικούς

 

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ